fbpx

Kurumsal Eğitimde Çalışanların Karşılaştıkları Sorunlar

Kurumsal Eğitimde Çalışanların Karşılaştıkları Sorunlar

Kurumsal Eğitimde Çalışanların Karşılaştıkları Sorunlar

Çalışan eğitimi, bir şirketin ilerlemesi için çok önemlidir. Şirketinizin yazılımını nasıl kullanacaklarını öğrettikten sonra çalışanları işe alıp onları unutamazsınız. Onlara sürekli olarak yeni beceriler öğretmeniz ve kendilerini zorlu ve motive hissetmelerini sağlamanız gerekir. Ne yazık ki, yakın tarihli bir anket, çalışanların %40'ının yetersiz nedeniyle ilk yıl içinde işlerini bıraktığını söylüyor. Bu yazıda, çalışanların eğitimleri sırasında karşılaştıkları sorunları öğreneceksiniz.

Eduves

Eduves LMS, beceri boşluklarını analiz etmek, uygun öğrenme programları oluşturmak ve bunları verimli bir şekilde uygulamak için kullanabileceğiniz, zengin özelliklere sahip bir Öğrenme Yönetim Sistemidir (LMS).

Kurumsal Eğitimle İlgili Sorunlar

  • İş yoğunluğu

Çalışanlar kendilerini muazzam bir iş yüküyle karşı karşıya bulurlar. Zaten bir şey üzerinde çalışıyor olabilirler ve öğrenmeleri gerekiyor. Bu durum onları strese sokar ve eğitim programından tam olarak yararlanamayabilirler.

  • Dağınık Çalışanlar

Pandemiden sonra daha fazla insan çalışmayı bir seçenek haline getirmeye başladı. Bu, çalışanların artık birbirinden çok uzakta olacağı anlamına gelir. Artık onları tek bir odada eğitemezsiniz ve çevrimiçi eğitime güvenmeniz gerekir. Çevrimiçi eğitim herkes için verimli olmayabilir; hatta bazıları buna direnebilir.

  • Eğitim Tercihi

Her çalışanın farklı öğrenme stilleri vardır ve farklı sürelere ihtiyaç duyabilir. Birden fazla nesilden çalışanınız olduğunda bu durum daha da kötüleşir. Eski çalışanlarınız, genç iş gücünüz kadar teknoloji meraklısı olmayabilir ve onları tek bir programda eğitmek etkisiz olacaktır.

  • Öğrenme Etkileşimi

Çalışanlar öğrenme programına katılamaz; bu programı verimsiz hale getirir. Kavramları hızlı bir şekilde öğrenmek ve kavramak için öğrenme materyallerini kullanmalısınız. Bağlılık eksikliği, çalışanları eğitimi bırakmak istemeye de itebilir.

  • Alakasız Eğitim

Şirketler genellikle çok çeşitli becerilere odaklanan eğitim programları başlatır. Ne yazık ki, bu beceriler her çalışan için geçerli olmayabilir ve çalışanların zamanlarını boşa harcıyormuş gibi hissetmelerine neden olabilir.

  • Kötü geri bildirim ve destek sistemi

Eğitim programları, çalışanlara performansları hakkında geri bildirim vermek için uygun yöntemlerden yoksun olabilir. Geri bildirim, çalışanları daha fazlasını öğrenmeye motive ettiği ve şirketlerin kendilerini önemsediğini bilecekleri için önemlidir. Benzer şekilde, her çalışan şu veya bu şekilde sorunlar yaşayabilir. Ve yardım istemeleri için etkin bir destek sistemi gereklidir.

Eduves LMS

Eduves LMS Özellikleri

Verimli bir LMS kullanarak yukarıda bahsedilen sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. İyi bir LMS, eğitim programınızı başarılı kılacak performansı takip etme, geri bildirim verme vb. özelliklere sahip olacaktır. Aşağıda Eduves LMS'in özelliklerini okuyabilirsiniz:

  1. Değerlendirmeler: Eduves LMS, çalışanlarınızın performansını değerlendirmek ve bağlılığı artırmak için içeriği buna göre değiştirmek için özellikler sağlar.
  2. Sertifikalar: Çalışanların başarıları için geri bildirim olarak sertifika verebilirsiniz.
  3. Yetkinlik Derecelendirmesi: Bu derecelendirme özelliği, çalışanları eğitimde daha fazla ilerlemeye motive etmek için başka bir geri bildirim biçimidir.
  4. Geribildirim: Sertifikalar ve derecelendirmelerin yanı sıra, Eduves LMS'yi kullanarak doğrudan geri bildirimde bulunabilirsiniz.
  5. Boşluk Analizi: Kuruluşunuzdaki beceri boşluklarını analiz etmek için Eduves LMS'yi kullanabilirsiniz. Ardından, beceri boşluğunu doldurmak için buna göre içerik ekleyebilirsiniz. Eğitim programını daha alakalı hale getirecektir.
  6. İhtiyaç Analizi: Bu analiz size hangi çalışanlarınızın ek eğitime ihtiyacı olduğunu söyler. Ardından, programın alaka düzeyini artırmak için öğrenme içeriğini onlar için kişiselleştirebilirsiniz.
  7. Eduves LMS tamamen bulutta olduğundan çalışanlar LMS'ye her yerden erişebilir. Böylece, çalışanlarınızın çoğu uzaktan çalışsa bile onları eğitebilirsiniz.
  8. Eduves, çalışanlarınızı eğitmek için bir program belirlemenize de olanak tanır. Bu programları personelinize fazla yüklenmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
  9. Ayrıca Eduves LMS aracılığıyla web seminerleri düzenleyerek uzaktan çalışan çalışanların etkili bir şekilde işbirliği yapmasına olanak tanıyabilirsiniz.

Sonuç olarak, kurumlar her ne kadar çalışan yetiştiriyor olsalar da çalışanlar birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Eğitimin onları aşırı yüklediğini veya onlar için alakasız olduğunu hissedebilirler. Ek olarak, uzaktan çalışan çalışanlar kendilerini kopuk hissedebilir ve eğitim hakkında olumsuz duygular besleyebilir. Hareket de bazen tercihlerine göre sıkıcı oluyor ya da olmuyor. Destek veya geri bildirim sistemlerinin olmamasıyla birleşen bu sorunlar, çalışan eğitim oturumlarını korkunç hale getirebilir. Sonuç olarak, eğitim programı etkisizdir. Eduves LMS gibi bir LMS, bu sorunlarda size yardımcı olabilir.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin