fbpx

Öğrenme Sisteminin () 7 Faydası

ögrenme-yonetim-sisteminin-lms-7-faydasi

Bir LMS, kurumsal çalışanlar için çevrimiçi öğrenme ve sağlar. Bir LMS'in faydaları nelerdir, birlikte bakalım.

1. Bir LMS Zamandan ve Paradan Tasarruf Sağlar

Çalışan eğitiminin “geleneksel” biçimleriyle karşılaştırıldığında, LMS özellikli bir e-öğrenim programı, kuruluşun üretkenlik süresinden önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir. LMS ve e-öğrenme, eğitmenlerin uzak konumlardaki ofisleri ziyaret etmek için harcadıkları zamanı ortadan kaldırır.

Geleneksel eğitim oturumları ayrıca seyahat masrafları, eğitimci maaşları ve diğer çeşitli masraflar açısından kuruluşlara maliyetli gelmektedir.

 

2. LMS, Öğrenme Materyaline 7/24 Erişim Sağlar

LMS uygulamasının tamamlanmasının ardından çalışanlar, çevrimiçi öğrenme materyallerine ve kaynaklarına 7/24 erişebilir. Örneğin ilaç sektöründeki satış yöneticileri, satış görüşmeleri sırasında cihazlarındaki en son ürün bilgilerine erişebilir.

Verimli bir LMS, bir sonraki çalışan eğitim programına kadar beklemek zorunda kalmadan herhangi bir zamanda yeni beceriler geliştirebilecekleri için herhangi bir iş gücüne öğrenme esnekliği sağlar.

3. LMS Öğrenme İçeriğini Düzenler

Merkezi bir LMS ile, farklı sektörlerdeki kuruluşlar tüm öğrenme içeriklerini tek bir yerde depolayabilir. Bu, ekiplerin kendi bireysel bilgisayarlarından veya cihazlarından en son öğrenme materyallerini paylaşmak zorunda olmadığı anlamına gelir. Organize ve merkezileştirilmiş içerik, yanlışlıkla silinme veya kötüye kullanımdan kaynaklanan kayıp riskini en aza indirir.

Tüm çalışanlar, uzak bir sunucuda depolanan merkezi öğrenme materyaline erişebilir, böylece öğrenme katılımını ve katılımını artırır. Benzer şekilde, devlet ve kamu sektörü şirketleri, kolay erişim için en son şirket politikalarını ve yönergelerini tek bir sunucuda saklayabilir.

4. LMS, Öğrenme Süresini Azaltır

Verimli bir , her çalışana ilgili içerik ve kaynakları sağlayarak öğrenme süresini azaltabilir. Çalışanların bilgi edinmek için uzun eğitim oturumlarına katılmaları gerekmez. İstedikleri çevrimiçi öğrenme modüllerine erişerek ilgili bilgileri alabilirler.

İçeriğin yanı sıra bir LMS platformu, çevrimiçi öğrencilerin ilgisini çevrimiçi sınavlar, günlük sınavlar, yarışmalar ve e-Öğrenim videoları gibi başka kaynak aracılığıyla da çekebilir. Örneğin, imalat sektöründeki e-Öğrenim videoları, yeni bir makine kurmak veya karmaşık bir makine arızasını çözmek gibi karmaşık işlemleri basitleştirebilir.

5. Bir LMS, Çalışan Gelişimini İzler

Bir öğrenme yönetim sistemi ayrıca kuruluşların işgücünün ilerlemesini ölçmesine ve iş performanslarında herhangi bir gelişme olup olmadığını kontrol etmesine olanak tanır. Örneğin, yöneticiler ekip üyelerinin becerilerini izleyebilir ve belirli iyileştirme alanlarını saptayabilir.

Kuruluşlar, LMS tabanlı analitiği kullanarak her bir öğrenim modülünü öğrenmek için harcanan ortalama süreyi takip edebilir ve gerekirse materyali değiştirebilir. Bireysel bir LMS öğrencisi için, iş verimliliğini artırmak için tamamlayıcı öğrenme kaynakları önerebilir.

6. LMS, Sektör Düzenlemelerine Uygunluğu Sağlar

Etki alanlarındaki kuruluşlar da sektör düzenlemelerine uyumu sağlamalıdır. Uyum eksikliği, kurumsal para cezaları ve davalar şeklinde cezalar anlamına gelebilir. Örnek olarak, ilaç endüstrisindeki düzenlemeler düzenli olarak değişmektedir. İlaç şirketleri bu değişiklikleri çalışan tabanına iletmek zorundadır.

Verimli bir LMS, kuruluşların merkezi bir konuma yeni veya değiştirilmiş uyumluluk yasaları eklemesini kolaylaştırır. Çalışanlar en son düzenlemeleri hızlı bir şekilde görüntüleyebilir ve not edebilir.

Geleneksel uygulamalarla karşılaştırıldığında, LMS platformları daha esnektir ve en son endüstri düzenlemeleri ile günceldir.

7. LMS, Çalışan Devrini Azaltır

Son olarak, daha az çalışan devir hızı, farklı sektörlerdeki şirketler için LMS'nin en büyük avantajlarından biridir. Ortalama olarak, kuruluşlar yeni yetenekleri işe almak için mevcut işgücünü elde tutmaktan daha fazla para harcıyor. Etkili bir LMS ile şirketler, çalışan bağlılığını şu yollarla geliştirebilir:

• Genel öğrenme ve gelişimlerine yatırım yapmak.
• Onlara kolaylıklarına göre yeni beceriler öğrenme özgürlüğü sağlamak.
• Günlük işleriyle ilgili kişiselleştirilmiş öğrenme materyalleri sağlamak.
• Öğrenme ilerlemelerini izleme ve takip etme.

Açık kaynaklı bir LMS'nin avantajlarından yararlanmak için kuruluşların doğru çözüme yatırım yapması gerekir. Eduves tam olarak burada öne çıkıyor. Eduves LMS'in faydalarına hep birlikte inceleyelim.

EDUVES LMS

eduves-lms

Eduves LMS'İn her kuruluş için en iyi faydaları sunmasının nedeni şunlardır;

• Tüm kuruluş genelinde oluşturma, planlama ve izleme kolaylığı.
• Öğrenme ilerlemelerini ve bilgi düzeylerini test etmek için sürekli öğrenci ölçme ve değerlendirme.
• Atanan kursu tamamlayan her çalışan için yerleşik sertifika yönetimi.
• Kuruluşların beceri açığını kapatmasını ve çalışan becerilerini doğrulamasını sağlamak için yetkinlik takibi.
• Çalışanları, müşterileri ve iş ortaklarını eğitmek için e-Öğrenim desteği ve farklı LMS içeriği türleri için destek.
• Öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirmeleri için performans geri bildirimi ve değerlendirmesi.

Kuruluşlar, Eduves LMS'i kullanarak, Sınıf eğitimi, Web Seminerleri, e-Öğrenim içeriği ve ayrıca Belgeler dahil olmak üzere birden çok formatta çevrimiçi öğrenme kursları sunabilir.

Çözüm

Özetlemek gerekirse, herhangi bir endüstri alanındaki kuruluşlar, çalışan becerilerini geliştirmek ve daha fazla çalışanı elde tutmak için bir LMS'in birçok avantajından yaralanabilir. Ancak bir LMS çözümüne yatırım yapmadan önce, kuruluşlarının öğrenme gereksinimlerini karşılayan en iyi aracı araştırmalı ve seçmelidirler.

LMS çözümlerimiz imalat, kamu sektörü, sağlık ve ilaç gibi sektörlerdeki müşterilerimize oldukça kolaylık sağlamıştır.
Kuruluşunuzda LMS'i nasıl kullanacağınızı öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin