fbpx

Çalışanlar İçin Verimliliği Artıracak İpuçları

Çalışanlar İçin Verimliliği Artıracak İpuçları

uzaktan-calisma

Günümüzde tüm alışkanlıklarımız gibi çalışma alışkanlıklarımız da artık değişmeye başladı. Kimimiz esnek çalışırken, kimimiz de “uzaktan” yani uzaktan çalışmaya başlar oldu. Tabi bu yeni yöntemle birlikte çalışmayı kolaylaştıracak birçok uygulama da beraberinde geldi. şeklinden maksimum fayda sağlamak için; bu çalışma şeklinin ne olduğu, olumlu ve olumsuz yanları, çalışanların olmazsa olmaz dediği uygulamalar ve daha fazlasını öğrenmekte fayda var.

Uzaktan Çalışmak Nedir?

Düşünsenize sabah uyanıyorsunuz, evden dışarı çıkmadan kahvenizi yapıp bilgisayarınızı açıyor ve sonrasında e-postalarınızı kontrol ediyorsunuz. Ardından gün içerisinde yapacağınız toplantıları ve görüşmeleri organize ediyorsunuz. Ya da bir kafeye gidiyorsunuz ve kahvenizi içerken maillerinizi cevaplıyorsunuz. Çoğumuzun hayalidir bu şekilde çalışmak. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çalışanlar sabah erken kalkıp, saatlerce yol gidip ardından da stresli bir ofis ortamında çalışmak zorunda kalabiliyor. Aramızda bazıları var ki onlar çok şanslı. İşte biz onlara remote yani uzaktan çalışan adını veriyoruz. Uzaktan çalışanlar mekân kaygısı olmadan istedikleri ortamda istedikleri şekilde uzaktan çalışabilen kişilerdir. Ancak uzaktan çalışanlarla bağımsız çalışanları birbirine karıştırmayalım. Çünkü uzaktan çalışanlar bir şirkete bağlı olarak, çalışmalarına ofis ortamı dışında devam ederken; bağımsız çalışanlar herhangi bir işletmeye ya da şirkete bağlı olmadan kendi başlarına iş yaparlar. Kulağa ne kadar hoş gelse de her alanda olduğu gibi bu tip bir çalışmanın da hem artıları hem eksileri mevcuttur.

Uzaktan Çalışmak Nedir?

Bireyler kendilerini hem özgür hem de rahat hissettikleri ortamlarda çalışabildikleri için verimlilikleri artar.Ofis ortamı gibi kapalı alanlarda tüm gün geçirmekten hoşlanmayan kişiler gerek açık alanlarda gerekse ev ortamında çalışma fırsatı buldukları için daha çok motive olurlar.Belli bir şirkette çalışan kişiler evlerinden ofislerine ulaşmak için saatlerini trafikte harcamak zorunda kalırken, bu sistem sayesinde kişiler evlerinden iş yerlerine ulaşmak zorunda kalmadan, gün içerisinde trafikte geçirdikleri zamanları daha verimli kullanır. Bu da üretkenliği artırır.Bu sistem sayesinde işverenler çalışanlarına ofis ortamı oluşturmak zorunda kalmazlar. Böylece mekân temini, ofis mobilyası, ofis ekipmanları, elektrik, doğalgaz, yemek vb. ofis giderlerinden kurtulur. Bu giderler için harcanacak para başka alanlara yönlendirilebilir.Uzaktan çalışan bazı kişiler evde kendi yemeklerini planlayabildikleri için daha sağlıklı yeme alışkanlıklarına sahip olduklarını söylüyorlar.

Uzaktan Çalışmanın Olumsuz Yanları

Maalesef bazılarımız gün içerisinde herhangi bir kişi tarafından denetlenmeden çalışma alanında öz disiplinini tam olarak sağlayamaz. Bu tip kişiler için uzaktan çalışma alanları pek verimli olmaz.Kişiler çalışma saatleri tam ve verimli olarak ayarlayamayabilir.Çalışma alanında çok sayıda uyaran olduğu için, çalışan kişi işe tam olarak odaklanamayabilir.Uzaktan çalışma şeklinin ne olduğunu öğrendik. Olumlu ve olumsuz yanlarına baktık. Peki bu yöntem sanıldığı kadar kolay mı? Yani uzaktan çalışmak için nelere ihtiyacımız var? İşte tam da bu noktada yardımımıza teknoloji yetişiyor. Şimdi gelin işimizi kolaylaştıracak olmazsa olmaz uygulamalara birlikte bakalım.

Uzaktan Çalışanlar İçin Hayat Kurtarıcı Uygulamalar

Workplace By Facebook Workplace By Facebook uygulaması “Facebook” tarafından takım çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş olan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde grup içerisinde mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama gibi pek çok işlem yapılabilir. Ayrıca dosya paylaşımı, canlı yayın yapma, fotoğraf paylaşımı gibi etkinlikler de mevcuttur. Üstelik hem akıllı telefonlarda hem de tabletlerde çalıştırılabilir.Google Drive Olmazsa olmazlardan biri de Google Drive'dır. Hemen hemen herkesin en azından adını duyduğu Google Drive sayesinde Word, excel ve powerpoint dosyalarını ekip arkadaşlarınızla eş zamanlı olarak paylaşabilirsiniz. Google Drive'ı kullanmak için yapmanız gereken tek şey bir Gmail hesabı oluşturmak.Asana Asana bir proje yönetim uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde yapılacaklar listesi düzenleyebilir, hatırlatmalar ekleyebilir ya da yeni projeler başlatabilirsiniz.Slack Takım içi iletişimi sağlamak ve üzerinde çalışmış olduğunuz projenizi daha etkin bir şekilde yönetmenize yardım etmek amacıyla geliştirilmiştir. Bu uygulama sayesinde grup içerisindeki istediğiniz kişiyi arayabilir ya da mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca grup üyeleriyle dosya paylaşabilir ve belirli bir konu üzerine konuşma başlatabilirsiniz. Hem İOS hem de Android uyumlu telefonlarda kullanmaya uygundur.Skyscanner Birçoğumuzun aşina olduğu skyscanner uygulaması uzaktan çalışırken sık seyahat edenler için hayat kurtaran bir uygulama. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında düşük ücretli uçak biletleri bulabilir, otel rezervasyonları yapabilir ya da araç kiralayabilirsiniz. Skyscanner ile seyahatler daha ekonomik, daha verimli ve daha etkin bir şekilde organize edilebilir. Yukarıda da bahsettiğimiz uygulamalara ek olarak Eduves'in e-toplantı sistemi ile; çalışanlarınızla birlikte günlük toplantılarınızı yaparak iş takiplerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda birçok sektörde e-toplantı sistemini kullanarak görüntülü bir şekilde ekran paylaşımı yaparak eğitimde verebilme imkanınız bulunmaktadır. İhtiyacınız olan şeyler bir akıllı telefon, bir bilgisayar ve bir de internet bağlantısı.

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Eduves, şirketler ve organizasyonları için özelleştirilmiş eğitim ve değerlendirme çözümleri sağlayarak 2012 yılından bu yana dijital öğrenmede güvenilir, tanınmış lider bir firmadır.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin