fbpx

10 Adımda Sistemi İçin Güvenlik Uygulamaları

10 Adımda İçin Güvenlik Uygulamaları

10-adimda-video

Güvenlik günümüzde artık çok önemli bir unsurdur.Dünya, çalışmayı ve konferansı yeni normal kabul etme yönünde değişmektedir. sisteminizin herhangi bir yazılım güvenlik açıklarından yararlanmak isteyen kötü kişiler vardır. Bu açıdan baktığımızda güvenilir bir video konferans platformuyla ortak olmanız önemlidir. İşinizi, iş gücünüzü ve hizmet verdiğiniz müşterileri korumak için güvenli video konferans için en iyi 10 uygulama aşağıda verilmiştir.

Güvenilir Bir Video Konferans Platformu Arıyorsanız

1. Çözüm kurumsal sınıf olmalıdır, tüketici sınıfı değil
Daha güvenli bir video konferans deneyimi için tüketici sınıfı yazılımlardan kaçının.Tüketici sınıfı genellikle geneldir. B2B video konferans sağlayıcıları, ambalajlarının bir parçası olarak daha eksiksiz bir güvenlik araçları yelpazesi sunmaktadır.

2. Kaydı duyurabilirsiniz

Video konferansınızdaki katılımcıların gizliliğini korumak için, toplantının kaydedildiğini duyurabilirsiniz.  Hatta geç katılan herkes için etkinliğin ortasında tekrar bahsetmek isteyebilirsiniz.

3. Tarayıcı tabanlı video konferans sistemi

Video konferans çözümlerinin çoğu, yazılım indirmenizi gerektirir. Bu da cihazınızı malesef savunmaz hale getirir.Tarayıcı tabanlı bir web konferansı aracı, web üzerinde sürekli ve gerçek zamanlı olarak güncellenme avantajına sahiptir.

4. Son kullanıcılar toplantıları kilitleyebilir

Maalesef “Zoombombing” olayları, video konferans yöneticisinin toplantıyı kilitlemesine olanak tanıyan bazı kullanımı kolay güvenlik ayarlarıyla engellenebilirdi. Platform sağlayıcınıza girişte sessize alma seçenekleri, “bekleme odaları” ve etkinliğe özgü güvenlik oturum açma bilgilerini (genel bir video konferans hattı yerine) sorun çünkü bunlar toplantılarınızı güvende tutmak için gereken özelliklerdir. Hatta bazı platformlar, herkes giriş yaptıktan sonra konferansı kilitleyebilir.

5. Varsayılan ekran paylaşımına izin vermeyin

Önemli bir video konferans güvenliği en iyi uygulaması, ekran paylaşım ayarlarının yönetici tarafından kapatıldığından emin olmaktır. Ayarın varsayılan olarak “açık” olarak ayarlanmadığından emin olmak için satıcınıza danışın. Toplantı sahibi, ekran paylaşımının kimin ve ne zaman gerçekleştiğini paylaşabilmelidir.

6. Her etkinlik için benzersiz toplantı kimlikleri

Her toplantı için aynı toplantı kimliğini kullanmak kolay ve kullanışlı olsa da güvenli değildir. Platformda varsayılan olarak benzersiz video kimlikleri ayarlayan bir video konferans alternatifi seçmeniz daha iyi bir yoldur. Ya da bir video konferans planlarken ekibinizi bu seçeneği seçecek şekilde verebilirsiniz.

7. Bir toplantı parolası belirleyin

En iyi güvenlik yöntemi olarak toplantı parolası belirleyebilirsiniz. Bu size ekstra bir güvenlik sağlayacak. Video konferans dünyasında işletmenizi koruyabilecek iki faktörlü bir kimlik doğrulama sağlamanız sizin için bir avantaj olacak.

8. Sohbet odası özelliği konusunda dikkatli olun.

Günümüzde çoğu video konferans çözümü bir sohbet odası özelliği sunmaktadır. Çalışanlarınızın, özellikle bu herkese açık bir etkinlikse, dosyaları asla paylaşma veya son kullanıcıların sohbet odalarında gönderdiği bağlantılara tıklama gibi sohbet kurallarını anladığından emin olun. Hatta soru sormak için zemini açtığınızda, video konferansın sonuna kadar sohbet özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Bir video konferans sırasında sohbetlerin devam ettiğini fark ederseniz, neredeyse bir sunum sırasında odanın arkasında sessizce konuşan insanlar gibidir. Yıkıcı ve potansiyel bir güvenlik riski olabilir, bu nedenle sıkı bir şekilde kontrol edildiğinden emin olun.

9. Uçtan uca şifreleme

Şifreleme, sinyali dururken veya İnternet üzerinden aktarılırken karıştıran bir algoritmadır. Yalnızca katılan son kullanıcılar, verileri görüntülemek için verilerin kilidini açacak güvenlik anahtarına sahiptir. Uçtan uca şifreleme (E2EE) video konferans çözümleri, öne bakan konferans odalarından temel mimarilere ve hatta web kameraları ve mikrofonlar gibi kullandığınız ekipmanlara kadar tüm hizmeti kapsar.

10. Sanal arka plan kullanın 

Sanal bir arka plan isteyebilmektesiniz; Bu size, bir video konferans veya web semineri sırasında gizliliğinizi korumanın iyi bir yolunu sunacak. Bazı video konferans sistemleri bunu kendi hizmetlerinde sunmaktadır.

Bu 10 madde, kuruluşunuzun göz önünde bulundurması gereken güvenli video konferans için en iyi uygulamalardır. EDUVES, ekiplerinizin, müşterilerinizin daha etkili bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olmak için kuruluşunuza güvenli, yüksek kaliteli hizmetlerle yardımcı olmak için hazırdır. Özelleştirilebilir iş platformumuzun işletmeniz için neden doğru seçim olduğunu öğrenmek için bugün bizimle iletişime geçin.

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Ücretsiz 14 günlük denemenizi başlatın!

Sizde diğer müşterilerimiz gibi Eduves ürünlerini önce deneyip sonra satın alma fırsatından faydalanın. Hemen satış ekibimizle irtibata geçin!

Eduves, şirketler ve eğitim organizasyonları için özelleştirilmiş eğitim ve değerlendirme çözümleri sağlayarak 2012 yılından bu yana dijital öğrenmede güvenilir, tanınmış lider bir firmadır.

Scroll to Top
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin